SIA „SALDALUS” ir Mazā alus darītava Saldū, kurā 2012.gadā tika uzsākts brūvēt gardu, stipru
un dzīvu alu. Saldalus alus ir tradicionāli gatavots alus – iejavots oša koka kublā ar vairāku atvārijumu metodi, izmantojot tikai dabīgas izejvielas – iesalu, apiņu čiekurus, alus raugus un pazemes ūdeni. Un Mīlestību pret Alu. Alus tiek vārīts uz malkas krāsns, apmēram nedēļu dabīgi raudzēts un vismaz 1-2 mēnešus (atkarībā no šķirnes) nogatavināts pagrabā. Netiek filtrēts un pasterizēts, kas gan samazina alus realizācijas termiņu, toties piešķir pilnu, tumīgu garšu. Atbilstošā temperatūrā (+4°C līdz +7°C) to var uzglabāt 3 mēnešus.

Līdz šodienai esam izlolojuši piecas Saldalus alus šķirnes – 3 gaišos (Saldalus GAIŠAIS, Saldalus
PUĶU un Saldalus DIENNAKTS) un 2 tumšos (Saldalus TUMŠAIS un Saldalus MELNAIS VILKS) alus, kas kļuvuši iecienīti gan Kurzemes pusē, gan pieprasīti galvaspilsētas krogos un restorānos. Vēl līdz šim brīdim viss alus darīšanas process, sākot ar vārīšanu, beidzot ar pildīšanu un noformēšanu ir roku darbs, tāpēc mūsu realizācijas apjomi ir samērā nelieli, kas alus mīļotāju aprindās tiek uzskatīts pat par zināmu ekskluzivitātes rādītāju.

Alu realizācijai fasējam 4 dažādos tilpumos – 0.5 l un 1l stikla pudelēs ar bogel tipa korķiem
(ar Saldalus logo), 1 l PET pudelēs un 30 l kegos, kas paredzēti izliešanai bāros/restorānos.

 

Iespējamas ekskursijas – alus darītavas apskate, alus degustācija.

Ilze Skapsta
SIA „Saldalus” vadītāja
t. +371 28662967, info@saldalus.lv

www.saldalus.lv