Ar mīlestību gatavota bioloģiska smiltsērkšķu produkcija, no Ulda un Sarmītes Cinovsku ģimenes saimniecības “Lejiņas”.

Kazdangas pagasta zemnieku saimniecības “Lejiņas” specializācija ir smiltsērkšķu audzēšana. Kopš 2011. gada saimniecības smiltsērkšķu dārzs ir iekopts 7 ha platībā, kurā audzē Latvijā selekcionētas smiltsērkšķu šķirnes. Ogas ir 100% bioloģiskas, ko apliecina bioloģiskās saimniecības sertifikāts Nr. 01-4340/21.

Smiltsērkšķu ražas laiks ir augusts, kad saimniecībā ir pieejamas svaigas smiltsērkšķu ogas uz zariņiem un sākot ar septembri – saldētas, attīrītas smiltsērkšķu ogas.

Pēc ražas novākšanas saimniecībā sāk gatavot smiltsērkšķu sulu – saldētu 0.5 l pudelēs un viegli pasterizētu dažādos tilpumos. Sula ir koncentrēta un to ieteicams lietot atšķaidītu. Veselīgo smiltsērkšķu sulu var lietot, iesākot dienu atšķaidot ar viegli siltu ūdeni, gatavojot smūtijus, kopā ar svaigi spiestu burkānu, ābolu vai citu augļu sulu, vakarā ar piparmētru tēju.

No smiltsērkšķu ogām saimniecībā gatavo arī daudzu klientu iecienīto smiltsērkšķu marmelādi. Tas ir gards papildinājums baudīšanai pie dažādu sieru uzkodas, uz grauzdiņa, arī neaizstājams veselīgs kārums ar pankūkām, putrām, desertiem.

Bio sertifikāts Nr. 01- 4340 /21.

Z/S Lejiņas
E-pasts: sarmite.cinovska@2c.lv
Tālrunis: +37129197788