Ronalds Kreilis un Loreta Birzule tepat Latvijā – Jelgavas novada Valgundes pagastā – 750 m² segto platību audzē 44 šķirņu čili un gatavo no tiem dažādus konservus, kas tautā tiek laisti ar zīmolu Burka & Ledus.

Visa čili audzēšana bāzējas Zvaņu mājās, kas atrodas starp ceļu Tīreļi−Jelgava un Lielupi.

Kā īsti visa tā čili lieta sākās?

Sākumā nav bijis ne mazākā nodoma pievērsties nopietnai ražošanai. Vienā gadā uzbūvējām vienu mazo siltumnīcu, otrā gadā uzslējām otru siltumnīcu. Gribēju sev čili izaudzēt, jo man tie garšo. Kādā vasarā ļoti daudz čili izauga, daudz arī sakonservēju un sapratu, ka ar draugiem to visu neapēdīsim. Ākstoties pirms Ziemassvētkiem aizvedu burkas uz vienu mājražotāju tirdziņu. Tur visu manu saražoto izpirka. Tad sapratu, ka čili varētu veiksmīgi ražot un tirgot. Pakāpeniski liku klāt siltumnīcas, audzējām aizvien vairāk, un pagājušajā gadā jau novācām trīs tonnas.

Burka & Ledus
E-pasts  burkaunledus@gmail.com
Tel. +371 22 832 598