Mēs ticam, ka pārtika liek justies jums tik labi,
cik labi tā garšo.

Mēs radījām Pupuchi uzkodas no pupām un citiem pākšaugiem, lai sniegtu Tev vislabāko.

Mēs paplašinām zināšanu lauku vispārpieņemtajiem uzskatiem par našķiem un uzkodām un veselīgu, garšīgu, sātīgu uzkodu klāstā piedāvājam Tev jaunu kategoriju.

Mēs novēlam atrast līdzsvaru ikdienā un baudu katrā mūsu našķa kumosā.

Pupuchi ir stāsts, kas aizsācies no hobija. Tas ir arī stāsts par uzņēmību, nepadošanos, ģimenes un, jā, arī pārtikas produkta vērtību. Tāda produkta, kas bijis nepamatoti piemirsts un kā potenciāls Latvijā un Eiropā līdz šim nav ne pilnībā atklāts, ne izmantots.

Ideja turpmākajam darbam, iespējām, ražošanai, dzīves maiņai un profesionālajam kūlenim, kura uz priekšu ripo septīto gadu, tika atvesta no ceļojuma uz Ekvadoru Dienvidamerikā – mazā paciņā ar eļļā fritētām cūku pupām.

Ideja veicināja atklājēja garu, un Kristīne Ozoliņa, liekot lietā studiju laikos apgūtās pārtikas tehnoloģes zināšanas rokrokā ar radošumu, veselu mēnesi mājās mēģināja visdažādākajos veidos cūku pupas grauzdēt tā, lai tās būtu viskraukšķīgākās, un galu galā visa sākums bija teikums: „Viena pupa iznāca kraukšķīga. Ja ir viena, būs vēl!”.

Priecādamās par jau jūtamo iespēju idejai turpināt dzīvot, abas māsas – Kristīne Ozoliņa un Zanda Ozola – savu pirmo saražoto produkciju dalīja draugiem un kolēģiem, sagaidot atsauksmes un uzklausot kritiku. Šī pieeja nostiprināja pārliecību, ka idejai tiešām jādzīvo un jāparādās pasaulē.

Uzņēmums, kas līdz 2023. gadam tirgū darbojies jau septiņus gadus, ir izturējis laika pārbaudi, apzinājies savu dzīvotspēju, uzkrājis pamatīgu pieredzi un profesionalitāti pārtikas ražošanā, pārdošanā un partneru iesaistē, tāpēc mērķtiecīgi tiek attīstīts eksports. Pupuchi jau pazīstami Vācijā, Somijā un Igaunijā, darbība turpināsies arī Lietuvā, Dānijā, Nīderlandē un citur.

Kopš 2022. gada marta, kad Pupuchi ieguva eksportam tik nepieciešamo biosertifikātu, kas nozīmē, ka ražotne un pats process ir apstiprināti ar biomarķējumu, apzināti tiek veidots mērķtiecīgs ceļš uz ārvalstīm.

Cūku pupu atdzimšana ir panākta ar darbu. Biopupām būs vērtība arī Eiropā. Pupuchi joprojām ir vienīgie, kas radījuši unikālu, daudzveidīgu vērtīga, veselīga un nepelnīti piemirsta produkta piedāvājumu.

 

Pupuchi

Jaunlīdumi, Dzirnieki, Latvia

E-pasts info@pupuchi.lv

Tel. 29 274 008