Kaņepju sēklas, BIO 250gr
€3.00
Pamats visiem mūsu kaņepju produktiem. Ārējo apvalku dēļ tās vairāk kā citi mūsu kaņepju produkti satur nešķīstošās šķiedrvielas, kuras veicina zarnu darbību un rada sāta sajūtu, minerālvielas – magniju, dzelzi, kāliju un fosforu, un vitamīnus – E, B1, B2 un B6. Kaņepju sēklām ir zems glikēmiskais indekss. Lietojot tās uzturā, glikozes līmenis asinīs pacelsies lēni, tādēļ piemērotas arī cukura diabēta gadījumā.
Kaņepju sēklas ir pilnvērtīgs olbaltumvielu avots, kas satur vitāli svarīgās neaizvietojamās aminoskābes ievērojami vairāk nekā citi augu izcelsmes produkti. Turklāt produktā esošās olbaltumvielas ir ķermenim viegli asimilējamā formā.
Tajās ir augsts nepiesātināto taukskābju līmenis, tai skaitā, organismam svarīgās neaizvietojamās taukskābes omega 3 un omega 6, ko var uzņemt tikai ar pārtiku. Polinepiesātināto taukskābju omega 3 un omega 6 attiecība ir 1:3, ko uzskata par optimālu cilvēka veselībai. Pierādīts, ka mūsdienu uzturs vairāk satur omega 6 taukskābes, kuras veicina normālas iekaisuma reakcijas. Tomēr pārmērīga šo taukskābju uzņemšana var veicināt hronisku iekaisumu procesus, t.sk., aterosklerozi un aptaukošanos, kā arī cukura diabētu.
- Šķiedrvielas: veicina normālu zarnu darbību un rada sāta sajūtu. Tā kā kaņepju sēklas satur nešķīstošās šķiedrvielas, kas saista ūdeni, papildus ikdienā nepieciešams lietot vairāk šķidruma.
- Olbaltumvielas: būtiskākā dzīvo organismu sastāvdaļa, jo ietilpst ikvienas šūnas sastāvā un tās veicina normālu augšanu un attīstību, kā arī muskuļu masas pieaugumu un saglabāšanu. Olbaltumvielu nozīmi raksturo neizvietojamo aminoskābju sastāvs, kuras nesintezējas organismā, tādēļ tās jāuzņem ar uzturu. Kaņepju sēklas satur visas pieaugušajiem nepieciešamās neaizvietojamās aminoskābes.
- Omega 3: alfa-linolēnskābe (ALA) palīdz uzturēt normālu holesterīna līmeni asinīs, tādējādi mazinot risku kardiovaskulāro slimību attīstībai. Lietojot uzturā trīs ēdamkarotes kaņepju sēklu, tiek nodrošināti 2 grami organismam labvēlīgās ALA rekomendētās diennakts devas!
- Magnijs: dod spēku un enerģiju, mazinot nogurumu un vājumu, kā arī veicina olbaltumvielu sintēzi.
- Dzelzs: sekmē sarkano asins šūnu un hemoglobīna veidošanos, nodrošinot skābekļa transportu organismā, kā arī imūnās sistēmas darbību.
- Kālijs: palīdz uzturēt normālu asinsspiedienu, sekmē muskuļu un nervu sistēmas darbību.
- Fosfors: sekmē šūnu membrānu darbību, veicina normālu kaulu un zobu attīstību.
- E vitamīns: dabisks antioksidants, kas nodrošina šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu un palīdz organismam cīnīties pret brīvajiem radikāļiem.
- B1 vitamīns: sekmē normālu nervu sistēmas un sirds darbību.
- B2 vitamīns: sekmē dzelzs vielmaiņu organismā, aizsargā šūnas no oksidatīvā stresa un samazina nogurumu un vājumu.
- B6 vitamīns: uzlabo glikogēna metabolismu un nodrošina hormonālo regulāciju, sekmē sarkano asins šūnu veidošanos un normālu nervu sistēmas darbību.
Iesakām lietot veselas, diedzētas vai samaltas, kā uzkodu starp ēdienreizēm vai piedevu dažādiem ēdieniem. Izteiksmīgākai garšai iesakām viegli apgrauzdēt sausā pannā.
Salīdzinot ar lobītām kaņepju sēklām, tās lēnāk oksidējas saskarsmē ar gaisu un būs izteiktāki jūtamas gan garšas, gan tekstūras ziņā, ja pievienotas citiem ēdieniem.
AR KO KAŅEPJU SĒKLAS IR TIK IZCILAS?
- SUPERSĒKLA, kas ar savu uzturvērtību izceļas uz citu augu izcelsmes produktu fona, jo tām ir unikāla uzturvielu kompozīcija.
- Pilnvērtīgs olbaltumvielu avots, kas satur vitāli svarīgās neaizvietojamās aminoskābes ievērojami vairāk nekā citi augu valsts produkti.
- Tajās esošās olbaltumvielas ir ķermenim ļoti viegli asimilējamā formā.
- Augsts nepiesātināto taukskābju līmenis, t.sk., organismam svarīgās neaizvietojamās taukskābes omega 3 un omega 6, ko var uzņemt tikai ar uzturu. Kaņepju sēklās šo taukskābju ir vairāk nekā citos augu izcelsmes produktos.
- Augsts omega 3 taukskābju līmenis – lietojot uzturā trīs ēdamkarotes kaņepju sēklu, tiek nodrošināti 2 grami organismam labvēlīgās alfa-linolēnskābes (ALA) rekomendētās diennakts devas.
- Omega 3 un omega 6 taukskābju attiecība ir 1:3, ko uzskata par optimālu cilvēka veselībai.
- Minerālvielu avots – sēklas īpaši bagātas ar magniju, dzelzi, kāliju un fosforu.
- Vitamīnu avots – sēklas īpaši bagātas ar vitamīniem E, B1, B2 un B6.
- Vienas no nedaudzajām sēklām, kas satur hlorofilu.
- Sēklām ir zems glikēmiskais indekss – lietojot uzturā, glikozes līmenis asinīs pacelsies lēni, tādēļ piemērotas arī cukura diabēta gadījumā.
- Nesatur pārtikas alergēnus un glutēnu.
- Kaņepju sēklām un to produktiem ir plašs pielietojums – kā uzkoda starp ēdienreizēm un piedeva dažādiem ēdieniem.
- Ražots Latvijā no šeit audzētām kaņepēm.
- Veselīgs produkts ar lielisku uzturvērtību un patīkamu garšu!
Izcelsmes valsts – Latvija
Ražotājs |
---|
Saistītās preces
Sastāvdaļas: baltās SEZAMA SĒKLAS* (lobītas) (100%). *Produkti no sertificētas bioloģiskās lauksaimniecības. 100g produkta uzturvērtība: enerģētiskā vērtība 2607 kJ / 630 kcal; tauki: 52g, no tiem piesātinātās taukskābes 7,6g; ogļhidrāti: 10g, no kuriem cukuri 0,3g; olbaltumvielas: 25g; sāls: 0,11g. Alergēni: var saturēt glutēnu, zemesriekstus un citus riekstus, soju. Uzglabāt sausā un vēsā vietā.
Svars – 200gr
Izcelsmes valsts – Pakistāna
Noliktavā 4 prece/-es
Salīdzinot ar radniecīgo produktu Kaņepju proteīns un šķiedrvielas, šim produktam ir smalkāka konsistence un tas ir vēl augstvērtīgāks olbaltumvielu avots – 30 gramos tas satur apmēram 15 gramus (jeb 50%) viegli asimilējama tīra proteīna.
Tas īpaši ieteicams strauji augošiem pusaudžiem, sekmējot normālu augšanu un attīstību, un sportiskajiem, sekmējot muskuļu masas pieaugumu un saglabāšanu. Tiem, kuri nodarbojas ar izturības sporta veidiem, ieteicams uzņemt 1.2-1.4g/kg olbaltumvielas dienā, savukārt spēka sporta veida cienītājiem – 1,4-1.8g/kg olbaltumvielu.
Kaņepju proteīns satur arī neaizvietojamās taukskābes omega 3 un omega 6, šķiedrvielas, kā arī tādas minerālvielas kā magniju, dzelzi, kāliju un fosforu, un vitamīnus – E, B1, B2 un B6.
- Olbaltumvielas: būtiskākā dzīvo organismu sastāvdaļa, jo ietilpst ikvienas šūnas sastāvā un tās veicina normālu augšanu un attīstību, kā arī muskuļu masas pieaugumu un saglabāšanu. Olbaltumvielu nozīmi raksturo to uzbūve, kas atgādina virtenes, kuras veidotas no 20 aminoskābēm. No tām 8 ir neizvietojamās aminoskābes, kuras nesintezējas organismā, tādēļ jāuzņem ar uzturu. Produkts satur visas neaizvietojamās aminoskābes – fenilalanīnu, histidīnu, izoleicīnu, leicīnu, lizīnu, treonīnu, triptofānu un valīnu.
- Omega 3: alfa-linolēnskābe (ALA) palīdz uzturēt normālu holesterīna līmeni asinīs, tādējādi mazinot risku kardiovaskulāro slimību attīstībai. Lietojot uzturā trīs ēdamkarotes kaņepju proteīna, tiek nodrošināti 2 grami organismam labvēlīgās ALA rekomendētās diennakts devas.
- Šķiedrvielas: veicina normālu zarnu darbību un rada sāta sajūtu. Kaņepju proteīnam ir zems glikēmiskais indekss. Lietojot to uzturā, glikozes līmenis asinīs pacelsies lēni, tādēļ piemērots arī cukura diabēta gadījumā.
- Magnijs: dod spēku un enerģiju, mazinot nogurumu un vājumu, kā arī veicina olbaltumvielu sintēzi.
- Dzelzs: sekmē sarkano asins šūnu un hemoglobīna veidošanos, nodrošinot skābekļa transportu organismā, kā arī imūnās sistēmas darbību.
- Kālijs: palīdz uzturēt normālu asinsspiedienu, sekmē, muskuļu un nervu sistēmas darbību.
- Fosfors: sekmē šūnu membrānu darbību, veicina normālu kaulu un zobu attīstību.
- E vitamīns: dabisks antioksidants, kas nodrošina šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu, un palīdz organismam cīnīties pret brīvajiem radikāļiem.
- B1 vitamīns: sekmē normālu nervu sistēmas un sirds darbību.
- B2 vitamīns: sekmē dzelzs vielmaiņu organismā, aizsargā šūnas no oksidatīvā stresa un samazina nogurumu un vājumu.
- B6 vitamīns: uzlabo glikoigēna metabolismu un nodrošina hormonālo regulāciju, sekmē sarkano asins šūnu veidošanos un normālu nervu sistēmas darbību.
Iesakām lietot kā piedevu jogurtam, kokteiļiem, augļu un dārzeņu smūtijiem vai salātiem.
AR KO KAŅEPJU SĒKLAS IR TIK IZCILAS?
- SUPERSĒKLA, kas ar savu uzturvērtību izceļas uz citu augu izcelsmes produktu fona, jo tām ir unikāla uzturvielu kompozīcija.
- Pilnvērtīgs olbaltumvielu avots, kas satur vitāli svarīgās neaizvietojamās aminoskābes ievērojami vairāk nekā citi augu valsts produkti.
- Tajās esošās olbaltumvielas ir ķermenim ļoti viegli asimilējamā formā.
- Augsts nepiesātināto taukskābju līmenis, t.sk., organismam svarīgās neaizvietojamās taukskābes omega 3 un omega 6, ko var uzņemt tikai ar uzturu. Kaņepju sēklās šo taukskābju ir vairāk nekā citos augu izcelsmes produktos.
- Augsts omega 3 taukskābju līmenis – lietojot uzturā trīs ēdamkarotes kaņepju sēklu, tiek nodrošināti 2 grami organismam labvēlīgās alfa-linolēnskābes (ALA) rekomendētās diennakts devas.
- Omega 3 un omega 6 taukskābju attiecība ir 1:3, ko uzskata par optimālu cilvēka veselībai.
- Minerālvielu avots – sēklas īpaši bagātas ar magniju, dzelzi, kāliju un fosforu.
- Vitamīnu avots – sēklas īpaši bagātas ar vitamīniem E, B1, B2 un B6.
- Vienas no nedaudzajām sēklām, kas satur hlorofilu.
- Sēklām ir zems glikēmiskais indekss – lietojot uzturā, glikozes līmenis asinīs pacelsies lēni, tādēļ piemērotas arī cukura diabēta gadījumā.
- Nesatur pārtikas alergēnus un glutēnu.
- Kaņepju sēklām un to produktiem ir plašs pielietojums – kā uzkoda starp ēdienreizēm un piedeva dažādiem ēdieniem.
- Ražots Latvijā no šeit audzētām kaņepēm.
- Veselīgs produkts ar lielisku uzturvērtību un patīkamu garšu.
Iegūtas, saudzīgi atdalot kaņepju sēklai ārējo apvalku. Salīdzinot ar nelobītām kaņepju sēklām, lobītās sēklas:
- satur procentuāli vairāk olbaltumvielu (30g sēklu satur 9.7g olbaltumvielu) un neaizvietojamo taukskābju omega 3 un omega 6;
- mīkstākas, ar riekstainu tekstūru;
- maigāka un neitrālāka garša, atgādinot ciedru riekstus;
- plašāk pielietojamas (garšas un tekstūras dēļ);
- ar lielāku iespēju, ka patiks visām vecuma grupām, īpaši bērniem un senioriem.
Tās satur arī minerālvielas – magniju, dzelzi, kāliju un fosforu, un vitamīnus – E, B1, B2 un B6.
Lobītām kaņepju sēklām ir zems glikēmiskais indekss – glikozes līmenis asinīs paaugstināsies lēni, tāpēc produkts lietojams arī cukura diabēta gadījumā.
Iesakām lietot kā veselīgu uzkodu starp ēdienreizēm vai piedevu jogurtam, salātiem, atdzesētām putrām, mērcēm, kokteiļiem un citiem atdzesētiem ēdieniem, gan sāļiem, gan saldiem, piešķirot tiem patīkami riekstainu garšas noti.
Svars – 250gr
Izcelsmes valsts – Latvija
Noliktavā 3 prece/-es
Sastāvdaļas: Čia sēklas.
Produkti no sertificētas bioloģiskās lauksaimniecības.
100g produkta uzturvērtība: enerģētiskā vērtība 1859 kJ / 451 kcal; tauki: 31g, no tiem piesātinātās taukskābes 3,8g; ogļhidrāti: 4,9g, no kuriem cukuri 0,8g; olbaltumvielas: 21g; sāls: 0g. Alergēni: var saturēt glutēna, zemesriekstu un citu riekstu, sezama sēklu un sojas daļiņas.
Uzglabāt vēsā un sausā vietā. Ražots Polijā. Izcelsmes valsts: Meksika.
Ražotājs: BIOPLANET
Svars-400g
Sastāvdaļas – linsēklas, zelta 100 %. No sertificētas bioloģiskās lauksaimniecības. Alergēni – var saturēt glutēnu saturošus graudaugus, zemesriekstus un citus riekstus, sezamu, soju.
Svars – 400gr
Izcelsmes valsts – Moldova
Ramans Bio kaņepju sēklas, kas ražotas tepat Latvijā, attīrītas ~99%, izžāvētas 8-9%. Kaņepes tiek vērtēta, kā viens no uzturam bagātākajiem augiem uz zemes. Kaņepju sēklas satur visas 20 aminoskābes, ieskaitot 9 neaizvietojamās, kuras mūsu organisms nespēj saražot pats. Kaņepju sēklas ir bagātīgs nepieciešamo minerālvielu avots. Kaņepju sēklas ir nepastrādātas un nav grauzdētas.
Sastāvdaļas: kaņepju sēklas*. *-no bioloģiski sertificētas lauksaimniecības.
Lietošana: Kaņepju sēklas var lietot gan vienkārši uzberot uz salātiem vai pastas, pievienojot dārzeņiem, saberztas pievienojot kūkās un cepumos olu vietā, gan gatavojot kaņepju sviestu, pienu vai eļļu. Visvērtīgākās tās ir termiski neapstrādātas.
Masa neto: 250 g
Izcelsmes valsts – Latvija
Augstvērtīgs olbaltumvielu avots – 30 gramos tas satur viegli asimilējama 11 gramus (jeb 35%) tīra proteīna.
Salīdzinot ar radniecīgo produktu „Kaņepju proteīns”, šis produkts satur vairāk šķiedrvielu (~13,2%), kas stimulē zarnu peristaltiku, veicina gremošanas sulu izdali un holesterīna izvadi no organisma, kā arī labvēlīgi ietekmē zarnu mikrofloru.
Tas satur arī neaizvietojamās taukskābes omega 3 un omega 6, kā arī tādas minerālvielas kā magniju, dzelzi, kāliju un fosforu, un vitamīnus – E, B1, B2 un B6.
Olbaltumvielas: būtiskākā dzīvo organismu sastāvdaļa, jo ietilpst ikvienas šūnas sastāvā un tās veicina normālu augšanu un attīstību, kā arī muskuļu masas pieaugumu un saglabāšanu.
Olbaltumvielu nozīmi raksturo to uzbūve, kas atgādina virtenes, kuras veidotas no 20 aminoskābēm. No tām 8 ir neizvietojamās aminoskābes, kuras nesintezējas organismā, tādēļ jāuzņem ar uzturu. Produkts satur visas neaizvietojamās aminoskābes – fenilalanīnu, histidīnu, izoleicīnu, leicīnu, lizīnu, treonīnu, triptofānu un valīnu.
Omega 3: alfa-linolēnskābe (ALA) palīdz uzturēt normālu holesterīna līmeni asinīs, tādējādi mazinot risku kardiovaskulāro slimību attīstībai. Lietojot uzturā trīs ēdamkarotes kaņepju miltu, tiek nodrošināti 2 grami organismam labvēlīgās ALA rekomendētās diennakts devas.
Šķiedrvielas: veicina normālu zarnu darbību un rada sāta sajūtu. Kaņepju miltiem ir zems glikēmiskais indekss. Lietojot to uzturā, glikozes līmenis asinīs pacelsies lēni, tādēļ piemērots arī cukura diabēta gadījumā.
Magnijs: dod spēku un enerģiju, mazinot nogurumu un vājumu, kā arī veicina olbaltumvielu sintēzi.
Dzelzs: sekmē sarkano asins šūnu un hemoglobīna veidošanos, nodrošinot skābekļa transportu organismā, kā arī imūnās sistēmas darbību.
Kālijs: palīdz uzturēt normālu asinsspiedienu, sekmē, muskuļu un nervu sistēmas darbību.
Fosfors: sekmē šūnu membrānu darbību, veicina normālu kaulu un zobu attīstību.
E vitamīns: dabisks antioksidants, kas nodrošina šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu, un palīdz organismam cīnīties pret brīvajiem radikāļiem.
B1 vitamīns: sekmē normālu nervu sistēmas un sirds darbību.
B2 vitamīns: sekmē dzelzs vielmaiņu organismā, aizsargā šūnas no oksidatīvā stresa un samazina nogurumu un vājumu.
B6 vitamīns: uzlabo glikoigēna metabolismu un nodrošina hormonālo regulāciju, sekmē sarkano asins šūnu veidošanos un normālu nervu sistēmas darbību.
Iesakām lietot kā piedevu jogurtam, augļu un ogu kokteiļiem, putrām vai salātiem, sajaucot ar sviestu, konditorejā, maizes cepšanā.
Izcelsmes valsts – Latvija
Tās ir mazi, zaļi pākšaugi, kas zināmas arī kā “zaļās pupas”, “mung”, “mongo”, “moong”, “misu pupas”, “zaļās sojas pupiņas”, “moog” (veselas) u.c. Tās Vigna radiata auga sēklas. Pupiņas ir mazas, olveida formas, zaļā krāsā. Vārds “mung” ir cēlies no hindu „moong.” Mung pupiņas ir kultūraugs, kas aug tropu (vai subtropu) zonā, un tā augšanai nepieciešamas ļoti siltas temperatūras (apmēram 30-35°C). Visvairāk tās audzē Indijā, Ķīnā un Taizemē.
Mung pupiņas jau gadsimtiem ilgi ir bijušas daļa no ķīniešu virtuves, kur tās tiek sauktas par „zaļajām pupiņām.” Parasti tās tiek ēstas veselas vai diedzētas, kā arī saldā ēdiena pagatavošanā ar nosaukumu „zaļo pupiņu zupa.” No pupiņām iegūtā ciete tiek izmantota dažādu želeju un „caurspīdīgo” jeb „stikla” nūdeļu pagatavošanā. Veselas pupiņas lielākoties tiek gatavotas, pupiņas vārot, līdz tās kļūst mīkstas. Tām mēdz pievienot cukuru, kokosriekstu pienu un mazliet ingvera. Pagatavotas mung pupiņas būs garšīgas, ja tām pievienosit garšvielas. Tās var lietot arī zupās un sautējumos.
Ja vēlaties izdiedzēt pupiņas, iemērciet tās ūdenī uz vairākām dienām. Diedzēšana var veicināt uzturvērtības palielināšanos, un padarīt pupiņas vēl vieglāk pārstrādājamas Jūsu gremošanas sistēmai. Pupiņu asni ir lielisks vitamīna C avots un piešķirs uzturvērtībām bagātu piedevu sviestmaizēm un salātiem. Tādi pākšaugi kā mung pupiņas, ir populāra alternatīva gaļai veģetāriešu virtuvē. Tās satur arī samērā lielu devu kālija, šķiedrvielu, magnija un B vitamīna.
Svars-500g
Izcelsmes valsts – Indija
Sastāvdaļas – tumši zaļās ķirbju sēklas 100%. Produkti no sertificētas bioloģiskās lauksaimniecības.
Svars – 350 g
Izcelsmes valsts – Polija
Iegūtas, saudzīgi atdalot kaņepju sēklai ārējo apvalku. Salīdzinot ar nelobītām kaņepju sēklām, lobītās sēklas:
- satur procentuāli vairāk olbaltumvielu (30g sēklu satur 9.7g olbaltumvielu) un neaizvietojamo taukskābju omega 3 un omega 6;
- mīkstākas, ar riekstainu tekstūru;
- maigāka un neitrālāka garša, atgādinot ciedru riekstus;
- plašāk pielietojamas (garšas un tekstūras dēļ);
- ar lielāku iespēju, ka patiks visām vecuma grupām, īpaši bērniem un senioriem.
Tās satur arī minerālvielas – magniju, dzelzi, kāliju un fosforu, un vitamīnus – E, B1, B2 un B6.
Lobītām kaņepju sēklām ir zems glikēmiskais indekss – glikozes līmenis asinīs paaugstināsies lēni, tāpēc produkts lietojams arī cukura diabēta gadījumā.
- Olbaltumvielas: būtiskākā dzīvo organismu sastāvdaļa, jo ietilpst ikvienas šūnas sastāvā un tās veicina normālu augšanu un attīstību, kā arī muskuļu masas pieaugumu un saglabāšanu. Olbaltumvielu nozīmi raksturo neizvietojamo aminoskābju sastāvs, kuras nesintezējas organismā, tādēļ tās jāuzņem ar uzturu. Produkts satur visas pieaugušajiem nepieciešamās neaizvietojamās aminoskābes.
- Omega 3: alfa-linolēnskābe (ALA) palīdz uzturēt normālu holesterīna līmeni asinīs, tādējādi mazinot risku kardiovaskulāro slimību attīstībai. Lietojot uzturā trīs ēdamkarotes lobīto kaņepju sēklu, tiek nodrošināti 2 grami organismam labvēlīgās ALA rekomendētās diennakts devas!
- Magnijs: dod spēku un enerģiju, mazinot nogurumu un vājumu, kā arī veicina olbaltumvielu sintēzi.
- Dzelzs: sekmē sarkano asins šūnu un hemoglobīna veidošanos, nodrošinot skābekļa transportu organismā, kā arī imūnās sistēmas darbību.
- Kālijs: palīdz uzturēt normālu asinsspiedienu, sekmē, muskuļu un nervu sistēmas darbību.
- Fosfors: sekmē šūnu membrānu darbību, veicina normālu kaulu un zobu attīstību.
- E vitamīns: dabisks antioksidants, kas nodrošina šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu, un palīdz organismam cīnīties pret brīvajiem radikāļiem.
- B1 vitamīns: sekmē normālu nervu sistēmas un sirdsdarbību.
- B2 vitamīns: sekmē dzelzs vielmaiņu organismā, aizsargā šūnas no oksidatīvā stresa un samazina nogurumu un vājumu.
- B6 vitamīns: uzlabo glikoigēna metabolismu un nodrošina hormonālo regulāciju, sekmē sarkano asins šūnu veidošanos un normālu nervu sistēmas darbību.
Iesakām lietot kā veselīgu uzkodu starp ēdienreizēm vai piedevu jogurtam, salātiem, atdzesētām putrām, mērcēm, kokteiļiem un citiem atdzesētiem ēdieniem, gan sāļiem, gan saldiem, piešķirot tiem patīkami riekstainu garšas noti.
AR KO KAŅEPJU SĒKLAS IR TIK IZCILAS?
- SUPERSĒKLA, kas ar savu uzturvērtību izceļas uz citu augu izcelsmes produktu fona, jo tām ir unikāla uzturvielu kompozīcija.
- Pilnvērtīgs olbaltumvielu avots, kas satur vitāli svarīgās neaizvietojamās aminoskābes ievērojami vairāk nekā citi augu valsts produkti.
- Tajās esošās olbaltumvielas ir ķermenim ļoti viegli asimilējamā formā.
- Augsts nepiesātināto taukskābju līmenis, t.sk., organismam svarīgās neaizvietojamās taukskābes omega 3 un omega 6, ko var uzņemt tikai ar uzturu. Kaņepju sēklās šo taukskābju ir vairāk nekā citos augu izcelsmes produktos.
- Augsts omega 3 taukskābju līmenis – lietojot uzturā trīs ēdamkarotes kaņepju sēklu, tiek nodrošināti 2 grami organismam labvēlīgās alfa-linolēnskābes (ALA) rekomendētās diennakts devas.
- Omega 3 un omega 6 taukskābju attiecība ir 1:3, ko uzskata par optimālu cilvēka veselībai.
- Minerālvielu avots – sēklas īpaši bagātas ar magniju, dzelzi, kāliju un fosforu.
- Vitamīnu avots – sēklas īpaši bagātas ar vitamīniem E, B1, B2 un B6.
- Vienas no nedaudzajām sēklām, kas satur hlorofilu.
- Sēklām ir zems glikēmiskais indekss – lietojot uzturā, glikozes līmenis asinīs pacelsies lēni, tādēļ piemērotas arī cukura diabēta gadījumā.
- Nesatur pārtikas alergēnus un glutēnu.
- Kaņepju sēklām un to produktiem ir plašs pielietojums – kā uzkoda starp ēdienreizēm un piedeva dažādiem ēdieniem.
- Ražots Latvijā no šeit audzētām kaņepēm.
Veselīgs produkts ar lielisku uzturvērtību un patīkamu garšu!
Izcelsmes valsts – Latvija